Bluff Bar: Alex Heads
       
     
 Rough sawn timbers used to form the external concrete benches provide further natural texture, and reflective and mirrored panelling in select areas and behind the bar reinforce the feeling of openness to the venue’s absolute beachfront location.  The Bluff Bar provides a fresh new venue for the Sunshine Coast which celebrates our subtropical climate, our timber beach shack vernacular, and our love for the beach.
       
     
OGE-Bluff-Bar-3.jpg
       
     
OGE-Bluff-Bar-4.jpg
       
     
OGE-Bluff-Bar-6.jpg
       
     
OGE-Bluff-Bar-7.jpg
       
     
 Sweeping glass sliding doors hide away into the walls to let interiors embrace the beach and surrounding public parkland, with large in-situ poured concrete bench seats forming a tangible yet activated barrier between the public zones and the licensed premises.  In addition to the new bar & function room, the brief encompassed a revamp of the existing cafe kiosk, new amenities, and a small TAB and gaming room designed to operate independently should there be a function in progress.  The Bluff Bar draws inspiration from the surf club’s beginnings as a traditional timber beach cottage to create a relaxed venue with warmth, character and taste. VJ wall and ceiling panels in select areas provide textural interest, coupled with the use of traditional hardwood chamfer board cladding to the main bar to provide a more domestic, beach house feel.
       
     
OGE-Bluff-Bar.jpg
       
     
Bluff Bar: Alex Heads
       
     
Bluff Bar: Alex Heads

The ‘Bluff Bar’ is a new public bar and functions facility which has been retro-fitted to the ground floor of the existing Alexandra Headlands Surf Lifesaving Club, directly overlooking the beach.

The main floor space has reactivated what was a previously under-utilised room being used for the storage of poker machines and occasional bingo events.

Photos: Ross Eason


 Rough sawn timbers used to form the external concrete benches provide further natural texture, and reflective and mirrored panelling in select areas and behind the bar reinforce the feeling of openness to the venue’s absolute beachfront location.  The Bluff Bar provides a fresh new venue for the Sunshine Coast which celebrates our subtropical climate, our timber beach shack vernacular, and our love for the beach.
       
     

Rough sawn timbers used to form the external concrete benches provide further natural texture, and reflective and mirrored panelling in select areas and behind the bar reinforce the feeling of openness to the venue’s absolute beachfront location.

The Bluff Bar provides a fresh new venue for the Sunshine Coast which celebrates our subtropical climate, our timber beach shack vernacular, and our love for the beach.

OGE-Bluff-Bar-3.jpg
       
     
OGE-Bluff-Bar-4.jpg
       
     
OGE-Bluff-Bar-6.jpg
       
     
OGE-Bluff-Bar-7.jpg
       
     
 Sweeping glass sliding doors hide away into the walls to let interiors embrace the beach and surrounding public parkland, with large in-situ poured concrete bench seats forming a tangible yet activated barrier between the public zones and the licensed premises.  In addition to the new bar & function room, the brief encompassed a revamp of the existing cafe kiosk, new amenities, and a small TAB and gaming room designed to operate independently should there be a function in progress.  The Bluff Bar draws inspiration from the surf club’s beginnings as a traditional timber beach cottage to create a relaxed venue with warmth, character and taste. VJ wall and ceiling panels in select areas provide textural interest, coupled with the use of traditional hardwood chamfer board cladding to the main bar to provide a more domestic, beach house feel.
       
     

Sweeping glass sliding doors hide away into the walls to let interiors embrace the beach and surrounding public parkland, with large in-situ poured concrete bench seats forming a tangible yet activated barrier between the public zones and the licensed premises.

In addition to the new bar & function room, the brief encompassed a revamp of the existing cafe kiosk, new amenities, and a small TAB and gaming room designed to operate independently should there be a function in progress.

The Bluff Bar draws inspiration from the surf club’s beginnings as a traditional timber beach cottage to create a relaxed venue with warmth, character and taste. VJ wall and ceiling panels in select areas provide textural interest, coupled with the use of traditional hardwood chamfer board cladding to the main bar to provide a more domestic, beach house feel.

OGE-Bluff-Bar.jpg